Richard Florida - Covid cities

Richard Florida - Covid cities

Woensdag 28 april 2021
16:30 - 18:00 uur
Online
1251 keer bekeken

Richard Florida - Covid cities

Het effect van corona op steden

Richard Florida C  Daria Malysheva (1)Professor Richard Florida (foto: Daria Malysheva) - bekend van zijn het boek "The rise of the creative class" (2002) - geeft zijn visie op corona en de gevolgen voor steden. Hij studeerde politicologie en planologie en geeft les aan de universiteit van Toronto, Canada.

 

Florida is de bedenker van de term 'creatieve klasse', die verwijst naar het deel van de beroepsbevolking dat innovatieve arbeid doet: ontwerpers, wetenschappers, kenniswerkers, maar ook musici, kunstenaars en de LBGTI-gemeenschap in het algemeen. In Nederland werden zijn ideeën omarmd in onder andere Amsterdam, dat maatregelen trof om de stad aantrekkelijker te maken voor creatievelingen. In "The new urban crisis" (2017) beschrijft hij de keerzijde van de opkomst van de creatieve klasse: winner-takes-all-urbanism dat de stad voor grote groepen onbetaalbaar maakt en wat we eraan moeten doen. Volgens Florida: meer betaalbare woningen, meer lokaal OV, hogere minimumlonen en invoering van een basisinkomen. Corona maakt, door het wegvallen van vraag naar kantoren en winkelvastgoed, de stad weer opnieuw betaalbaar voor creatieve initiatieven, denkt Florida. Lees meer over zijn ideeën op covidcities.com.

 

Nicole maarsenVoorafgaand aan de keynote van Florida vertelt Nicole Maarsen MRE (jaargang 2003-2005) over de gevolgen van corona zoals zij die ziet en verwacht. Zij is directeur Vastgoedbeleggingen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, met een vastgoedportefeuille - voornamelijk woningen en winkels - ter waarde van zo'n elf miljard euro, waarvan voor 9,7 miljard euro in Nederland. Syntrus Achmea kiest nadrukkelijk voor duurzame investeringen met financieel én maatschappelijk rendement. De institutionele belegger stuurt op een gezonde financiële basis én een aantrekkelijke leefomgeving. 

 

Meld je aan met de button hierboven

 

Een link naar het online event wordt een dag tevoren toegezonden.

Dit evenement is toegankelijk
voor leden van

AAAMRE

Locatie

Online

Dit evenement is toegankelijk
voor leden van

AAAMRE

Share